ELDFEST

Lägereldsmys

Fredag 16:00 – 20:00
Oavsett var du bor i FriluftsByn eller om du bara har vägarna förbi så är du välkommen att titta in på Innergården på Fredag. Mellan 16:00 och 20:00 håller vi eldarna tända. Därefter lämnar vi framme ved så att ni som vill fortsätta grilla kan hålla elden vid liv.

Viktigt är dock att du som bor i FriluftsByn själv tar med sittunderlag så du håller dig varm, den mat du vill grilla samt egna kokkärl och stekpannor som används vid elden. De köksredskap som finns i våra stuga är anpassade för det kökspentry som finns i stugorna och inte öppen eld.

FRILUFTSBYNS
INNERGÅRD

Innergården är namnet på den härliga ytan för gemenskap du hittar mitt i FriluftsByn. Innergården är öppen för alla – oavsett om du bor i FriluftsByn eller bara vill komma och hänga. Restaurang Vardagsrummet där du under lördagen även hittar Höstfiket ligger direkt intill innergården och det är även här på innergården du kan njuta av lördagens eldshow. 

FREDAGENS
LÄGERELDSMYS

Fredagkväll håller Restaurang Vardagsrummet öppet för er som vill äta något gott. Men Vi håller även lägereldarna tända mellan 16:00 och 20:00 så ni kan grilla och mysa. Eller så kombinerar ni helt enkelt middag i vardagsrummet med att grilla lite maschmallows som efterrätt.

FREDAGSSPECIAL
I VARDAGSRUMMET >>

Vardagsrummet håller öppet fredagkväll och har specialpris på middag med dryck. Varför inte kombinera middag i vardagsrummet med att grilla lite egen efterrätt på innergården. Mer info om middagen >> 

Alla är välkomna!

Lägerledsmyset på Fredag kväll under Eldfest är en ganska anspråkslös tillställning men så rackarns mysig. Ta med dig det du är sugen på och slå dig ner vid lägerelden och känn värmen från våra gemensamma eldar.

Oavsett om du är bor i FriluftsByn, på något hotell eller har förmånen att kalla Skuleberget eller Höga Kusten för hemma så är du hjärtligt välkommen att titta förbi.

Även Restaurang Vardagsrummet håller öppet och många brukar kombinera en mysig middag med lite eldhäng. Om du tar med barnen så kan ni även ge er ut på en mysigt tipsslinga runt området.

Hoppas vi ses på innergården på fredag under Eldfest och höstlovet i Höga Kusten.

/ Jerry, FriluftsByn

Lägereldsmums

När man sitter vid en lägereld får man njuta av så mycket gott man vill. Här kommer tips på två enkla godsaker som är perfekta för fredagens lägereldsmys.

Pinnbröd

Pinnbröd är alltid rätt och och engagerar hela familjen. Att ni kan förbereda det hemma gör det ju ännu enklare och gott är det också. Man blir på riktigt aldrig för gammal för att njuta av hur brödet gräddas framför ögonen – se bara till att snurra pinnen så att gräddningen blir jämn.

Det här behövs (4 pers)

4 dl vetemjöl
1/2 tsksalt
1 1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl vatten

Superenkelt

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen.
Forma degen till fingertjocka längder och rulla dem runt tjockare grillpinnar.
Snurra över glöd. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen.

S’mores

Det här kan ju vara den bästa kombinationen vid lägerelden och så otroligt enkelt. Kort och så otroligt gott –  Grillade marshmallows med en bit choklad mellan två kex. Svårare än så behöver det inte vara. Det här har blivit en FriluftsByn klassiker där vårt främsta tips är att använda sig av lite kraftigare grahamskex men även digestive kex funkar bra och barn kanske föredrar Mariekex.

Det här behövs (4 pers)

1 paket kex (Grahamn, Digestive el Marie)
200 gr Marshmallows
100 gr Choklad

Superenkelt

Trä på marshmallows på grillpinnar och grilla tills de fått fin färg.
Lägg en marshmallow och en chokladbit mellan två kex. Ät och njut!

Tips för en mysig lägereldskväll

1. Klä er varmt.
Elden värmer men det är alltid rätt att grunda bra. Långkalsonger / Underställ för både vuxna och barn är en bra grund.

2. Ta med sittunderlag.
Det kan vara fuktigt på bänkar och på utemöbler. Att ta med ett sittunderlag förhöjer upplevelsen.

3. Kom inte utsvultna.
Ta en smörgås eller frukt innan ni beger er till elden. Att vrålhungrig stå och stirra på det som ligger vid elden är inte alltid den mest gemytliga upplevelsen.

4. Var försiktig med skorna.
Det kan vara lockande att lägga upp fötterna framför elden men var försiktig så inte sulorna smälter.

5. Ta med pannlampa/ficklampa.
Det är otroligt spännande att upptäcka närområdet så se till att ta med lampor.

6. Reflexväst är inte fel.
Barn kommer vilja springa runt och leka och med reflexväst är de lättare att se i mörkret.

Höjdpunkter

Eldfest i Höga Kusten

LÄGERELDSMYS >> 

Fredagkväll på FriluftsByns Innergård.

ELDSHOW >>

Eldfestens och lördagens höjdpunkt.

HÖSTVANDRING >>

Kortare turer - makalösa vyer.

MAT & DRYCK >>

Höstfiket, Toppstugan och Vardagsrummet.

KUNSKAPSSLINGA >>

Ett lättsamt och kortare äventyr för barnen.

AKTIVITETSHÖRNAN >>

Sagostund, fototips och eldskola.

BOENDEPAKET >>

Specialpris på boende i Campingstuga samt eldshow och middag i Vardagsrummet.

Eldfest i FriluftsByn Höga Kusten äger rum varje år under höstlovet vilket 2023 innebär den 3:e - 5:e November. Välkommen till en härlig helg med vacker vandring, massa mys, en sprakande eldshow och god mat och dryck. Upplev mer med boendepaket och missa inte heller den analkande Julfesten >>