ELDFEST
3:e – 5:e November 2023

Kontakt

Eldfest arrangeras av FriluftsByn, Världsarvet Höga Kustens mötesplats för natur, kreativitet och gemenskap.

Kontakt: info@friluftsbyn.se
Bokning av boende: Boende >>
Bordsbokning: Vardagsrummet >>

Hur tar man sig till FriluftsByn?

FriluftsByn ligger direkt vid foten av Skulebergets sydsida och det är skyltat från E4:an strax norr om Docksta. Vid FriluftsByn finns stor parkering. Parkering är gratis under Eldfest.

Vad kostar Eldfest?

Eldfest är en härlig helg under Höstlovet och innefattar allt från vandring till specialöppna fik och restauranger. Det kostar inget att besöka området men Eldshowen ingår i bordsbokning i Restaurang Vardagsrummet. Du kan även hämta ut biljett till Eldshowen i Skulebergets Toppstugan samt i Höstfiket mellan 11:30 – 15:00. Vill du bara besöka Eldshowen kan du köpa biljetter i entrén till FriluftsByns innergård från klockan 16:00 – vuxen 60 kr. Barn 30 kr. 

Hur bokar man bord i Restaurang Vardagsrummet?

Du bokar bord på Restaurang Vardagsrummet genom att klicka på ”Boka Bord” knappen på denna sida: Restaurang Vardagsrummet >>

Kan man droppa-in i Vardagsrummet?

Vardagsrummet brukar bli fullbokat under Eldfest men i mån av sen avbokning eller bortfall kan det finnas plats. Men vill du vara säker på att få bord bör du boka bord i tid.

Går Linbanan?

Skulebergets Linbana ägs och drivs av Kramfors Kommun. Linbanan håller öppet sommartid. Tyvärr öppnar man inte upp linbanan under Eldfest.

Hur bokar man plats till Eldshowen?

Eldshowen äger rum på Lördag. Om du bokar bord i Restaurang Vardagsrummet ingår Eldshowen och du kan även hämta ut fribiljetter i Höstfiket samt i Skulebergets Toppstuga mellan klockan 11:30 och 15:00. 

Det är fri sittning under Eldshowen. Kommer man tidigt kan man sätta sig på stolar, kommer man senare står man upp. 

Eldshowen är väldigt populär så kom i tid. Vi accepterar att man kommer tidigt och paxar stol genom att lägga ett klädesplagg per stol och därefter går in och fikar i Höstfiket.

Du hittar mer information om Eldshowen här: Eldshow i FriluftsByn >>

Finns det filtar att låna under Eldshowen?

Eldshowen äger rum utomhus och du bör klä dig efter väder. Tyvärr lånar vi inte längre ut filtar under Eldshowen då de haft tendens att självantända och försvinna efter showen så ta med varma kläder och egen filt om du vet att du är frusen av dig.

Varför har ni bara mail-adress som kontakt?

Under oktober och november arrangerar vi flertalet konferenser vilket gör det svårt att hinna svara i telefon. Så om du har någon fråga som inte går att hitta här så maila oss på info@friluftsbyn.se så brukar vi -inget helt oförutsett har hänt – återkomma inom närmsta vardag.

Vi tyckte att november behövde bli lite ljusare

Även om jag fyller år i November så måste jag ärligt säga att det kanske inte varit årets favoritmånad. Så vi tänkte – ja men det är väl nu om något vi ska göra något för oss som bor här i Höga Kusten och ni som kommer hit för att uppleva Världsarvet under höstlovet.

Sagt och gjort. 2021 drog vi igång Eldfest och öppnade upp Restaurang Vardagasrummet, Toppstugan och Höstfiket, skapade boendepaket och en liten tipsslinga för de yngre. Sedan kontaktade vi några av Sveriges främsta eldshow artister för att kolla om de kunde komma och köra en 20 minuter eldhow.

Responsen blev tusan över all förväntan och resten är vad man brukar säga historia. Idag har Eldfest blivit den mest besökta händelsen under Höstlovet i Höga Kusten och vi gör allt vi kan för att så många ska få plats som möjligt.

Hoppas att du tar med barnen eller kompisarna och tittar förbi!

Vi ses vid eldarna
Jerry

Eldfest i FriluftsByn Höga Kusten äger rum varje år under höstlovet vilket 2023 innebär den 3:e - 5:e November. Välkommen till en härlig helg med vacker vandring, massa mys, en sprakande eldshow och god mat och dryck. Upplev mer med boendepaket och missa inte heller den analkande Julfesten >>