RESTAURANG VARDAGSRUMMET

Vi kunde inte låta bli – Lördag den 6:e November öppnar vi upp Restaurang Vardagsrummet och bjuder in Daniel Söderberg som bjuder på skön musik.

Ni som har varit med förut vet att det här blir helt makalöst härliga kvällar – för er som inte varit med förut, missa inte det här!

VAR: FriluftsByns Vardagsrum.
NÄR: Lördag 6/11 2021: 17:00 – 23:00
VAD: Skön stämning, riktigt god mat och härlig musik. Vi kunde helt enkelt inte låta bli. Boka bord i tid!

OBS – TIDIG SITTNING
För att inte skapa allt för lång väntetid på maten så har vi – som alla restauranger har – olika bordstider. Men alla har ju inte eldshow. Så har du bokat bord mellan 17:30 och 19:00 och är med på Eldshowen klockan 17:00 går det utmärkt att komma in i Vardagsrummet direkt efter showen oavsett när du har bord – köpa dryck och snacks från baren och slå er ner tidigare. Ni får dock beställa huvudrätt utefter er bordstid.

VARDAGSRUMMET

Vi öppnar upp för Höga Kustens härligaste häng Lördag under Höstlovet. Kom som du är och njut av stämningen, grym mat och härlig musik från Daniel Söderberg. Självklart får barnen följa med. Finns risk för allsång men det brukar gå bra.

HÄRLIGT HÄNG

Vardagsrummet anses ha Höga Kustens härligaste häng och vi kan inte annat än hålla med. Under hela vintern och sommaren var vi fullbokade så boka bord i tid.

DROP-IN

Vi rekommenderar att ni bokar bord vi har dock drop-in i mån av plats. Självklart kan man bara komma förbi och ta något gott att dricka – ett tips är då att komma vid 20:00 snåret.

GOSEDJUR FÅR FÖLJA MED

Självklart är även gosedjur välkomna till Vardagsrummet.

ELDSHOW OCH MIDDAG

En perfekt Höstlovscombo. Se dock till att boka bord i tid. Eldshowen börjar 17:00 och du kan boka bord från 17:30. Vardagsrummet stänger 23:00.

BOR DU I NÄRHETEN?

Om man bor i eller i närheten av FriluftsByn, säg Docksta, men inte planerar äta middag i Vardagsrummet bör man verkligen titta förbi vid 20:00 snåret. Då kommer man lagom in till andra akten i musiken och kan njuta av stämningen till stängning. Fri entré.

TIDIGARE SITTNING

Tidigare sittning börjar 17:30, direkt efter eldshowen. Om det är så att du bokat bord lite senare så är du självklart välkommen in i Vardagsrummet direkt efter showen och det finns dryck och snacks i baren. Ni får dock beställa huvudrätt först då er bordstid slår in. Detta för att hålla bra flöde i köket. 2,5 timma efter ankomst ger vi plats till andra sittningen men självklart får alla stanna i Vardagsrummet till stängning. Däremot kanske ni behöver byta bord.

SENARE SITTNING

Vill man ha lite mer drag är ett tips att boka bord efter 20:00. Då behåller ni även ert bord hela kvällen. Den sista musikakten brukar bli en blandning av riviga och svängiga låtar där de allra flesta bidrar till en skön stämning innan vi ger oss i kast med några riktiga högtidliga klassiker. Det här vill du inte missa.

SENARE MIDDAG – MER DRAG!

Under kvällen kommer Daniel Söderberg i tre omgångar att bjuda på lite sköna låtar. Vi inleder i lite lugnare och ökar tempot ju senare det blir. Är ni ett kompisgäng eller familj som vill ha lite mer kalas så är ett tips att boka bord till andra sittningen – det vill säga efter 20:00 – då behåller ni ert bord resten av kvällen till 23:00. Har man bokat en tidigare sittning är man självklart välkommen att stanna kvar och njuta hela kvällen men man kan behöva byta bord.

FÖRRÄTTER / PLOCKRÄTTER

Varmrökt laxröra 130 :-
Varmrökt lax, tunnbrödchips. Majonäs, syrad lök och sprinklad dill.

Grönsaksstavar 80:-
Morot, Broccoli, Rotselleri med dipp

Rotfruktschips 50:-

HUVUDRÄTTER

Sommartid är våra smashed burgers vår signaturrätt då vi köpte ett riktigt jäkla dunderstekbord vilken vi brassar upp till 250-280 grader på stekytan och sedan smashar burgarna så att en crust bildas och maillardreaktionen skapas. Självklart använder vi oss av Brioche Bröd som vi seker lätt och sedan lägger vi på de mest magiska komponeringarna – under Eldfest känns det självklart att en av sommarens favoriter Lägereld återuppstår. Men låt dig inte nu tro att burgaren är det självklara valet – vi får minst lika många komplimanger för Laxen och den Helbakta Rotsellerin har fått fletalet veganer att besöka köket och ge komplimanger. Sedan kan man såklart även få Lägereld med grym Bönburgare och utan bacon. 

LÄGERELD

Sommarens mest populära burgare återuppstår – som en kväll vid brasan, hetta och lite sötma.
Välj mellan högrevsburgare från Hansens i Stöcksjö eller bönburgare från Skåne. Baconjam på vindelrökt sidfläsk, saltgurka, grillad kålsallad, chilimajo, greveost med rostade rotsaker.
Singel: 199:-
Dubbel: 219:-
Trippel: 239:-

VARMRÖKT LAX

Simma mot burgarströmmen
Långbakt helkål med rotsaker, sotad citron, syrad lök och varmrökt lax med heläggsmajonäs smaksatt med dill 245 :-

HELBAKT ROTSELLERI

Men lägg av så gott!
Helbakt rotselleri, rostat kål, bakad lök, syrad lök och buljonkokt dinkel 225 :

DESSERT

Creme Brulé
uppsmakad med mesmör och rårörda bär 110 kr

Äppelkaka
på rustikt vetemjöl med havrecrumle och vaniljsås: 95 kr

Lokala Praliner
 40 kr

VARDAGSRUMMET

Lör 6/11 2021: 17:30 – 23:00
Höga Kustens härligaste häng.
Missa inte Eldshowen klockan 17:00.
Levande musik från grymma Daniel Söderberg.

Eldfest i FriluftsByn Höga Kusten äger rum varje år under Novemberlovet. Välkommen på en härlig helg med vacker vandring, massa mys, en sprakande eldshow och god mat och dryck.