RESTAURANG VARDAGSRUMMET

I samband med Eldfest öppnar vi Lördag den 5:e November upp Restaurang Vardagsrummet med två sittningar. Ta med familjen eller samla vännerna för en mysig kväll och Höga Kustens härligaste häng.

Den första sittningen startar klockan 17:00 direkt efter Eldshowen och den andra sittningen börjar klockan 19:00 där vi även klockan 20:00 kör Musikquiz.

För bordsbokning, klicka på knappen ”Boka bord” längst ner på sidan.

Eldshowen börjar 16:30. Middagen har två sittningar med start 17:00 och 19:00. Musikquiz klockan 20:00

HÄRLIGT HÄNG

Vardagsrummet anses ha Höga Kustens härligaste häng och vi kan inte annat än hålla med. Under hela vintern och sommaren var vi fullbokade så boka bord i tid.

DROP-IN

Vi rekommenderar att ni bokar bord, framförallt om ni vill äta under första sittningen. Vill du bara titta förbi och ta något att dricka så finns det plats i sofforna.

BARNVÄNLIGT

Barn ska också trivas och gömstället under trappen är en mysig plats att krypa ihop på med en bok eller med film på föräldrars telefon.

ELDSHOW OCH MIDDAG

En perfekt Höstlovscombo. Se dock till att boka bord i tid. Eldshowen börjar 16:30 och du kan boka bord från 17:00. Vardagsrummet stänger 22:30.

MUSIKQUIZ

Klockan 20:00 drar vi igång musikquiz. Vi kommer uppmuntra alla att som vill att vara med. Bor man i närheten och vill titta in enbart för musikquiz är man självklart välkommen. (Yepp, det är fri entré)

FÖRRÄTTER / PLOCKRÄTTER

Varmrökt laxröra 130 :-
Varmrökt lax, tunnbrödchips. Majonäs, syrad lök och sprinklad dill.

Grönsaksstavar 80:-
Morot, Broccoli, Rotselleri med dipp

Rotfruktschips 50:-

HUVUDRÄTTER

Sommartid är våra smashed friluftsburgare vår signaturrätt då vi köpte ett riktigt jäkla dunderstekbord vilken vi brassar upp till 250-280 grader på stekytan och sedan smashar burgarna så att en crust bildas och maillardreaktionen skapas. Självklart använder vi oss av Brioche Bröd som vi steker lätt och sedan lägger vi på de mest magiska komponeringarna – under Eldfest känns det självklart att en av sommarens favoriter Lägereld återuppstår. Men låt dig inte nu tro att burgaren är det självklara valet – vi får minst lika många komplimanger för Laxen och såhär på hösten lägger vi till en härlig morots och palsternackssoppa.

LÄGERELD

Vår populära smashed burger – som en kväll vid brasan, hetta och lite sötma.
Välj mellan högrevsburgare från Hansens i Stöcksjö eller bönburgare från Skåne. Baconjam på vindelrökt sidfläsk, saltgurka, grillad kålsallad, chilimajo, greveost med rostade rotsaker.
Singel: 199:-
Dubbel: 219:-

VARMRÖKT LAX

En härlig smakkombination där laxen sällskap av massa godsaker
Långbakt helkål med rotsaker, sotad citron, syrad lök och varmrökt lax tillsammans med heläggsmajonäs smaksatt med dill 245 :-

MOROT & PALSTERNACKS-SOPPA

Men lägg av så gott!
Morot och palsternacks-soppa med ingefära, chili och vitlök, serveras med bröd. 160 :

DESSERT

Jossans Chokladmousse 95 kr

Äppelkaka
på rustikt vetemjöl med havrecrumle och vaniljsås: 95 kr

Lokala Praliner
 40 kr

TIDIGARE SITTNING

Tidigare sittning börjar från 17:00, direkt efter eldshowen. Även om du har en senare tid än just 17:00 är du välkommen in i Vardagsrummet och slå dig ner vid ert bokade bord för snacks och dryck från klockan 17.00. När tiden för er ordinarie bordsbokning slår in kommer vi att ta er matbeställning. Detta för att köket ska kunna hinna med.

SENARE SITTNING

Den senare sittningen börjar från 19:00. Vid 20:00 drar vi igång Musikquiz där vi kommer uppmuntra alla som är på plats att delta. Om du ätit mat på den tidigar sittningen kan du sätta dig i någon av sofforna och vara med.

MAT & DRYCK

Under Eldfest den 3:e - 5:e November 2023 håller Toppstugan öppet både Lördag och Söndag. Fredag kan du ta med egen mat till FriluftsByns innergård och på Lördag kan du besöka Höstfiket samt boka en mysig middag i Vardagsrummet i FriluftsByn.

För mer information, klicka på bilderna här nedan.

TOPPSTUGAN

Skulebergets Toppstuga håller öppet både Lördag och Söndag 11:30 - 15:00.

INNERGÅRDEN

FriluftsByns Innergård håller öppet Fredag kväll. Du tar med egen mat och dryck.

HÖSTFIKET

Lördag 11:00 - 16:00 öppnar vi upp Höstfiket i Vardagsrummet direkt intill Innergården.

VARDAGSRUMMET

Lördag är det middag i Vardagsrummet. Två sittningar med start från 17:00 alt 19:00. Musikquiz klockan 20:00.

MYSIGA HÖSTLOVSAKTIVITETER

Under Eldfesthelgen tänds Skuleberget upp med flertalet aktiviteter. Högsvandring, eldshow, lägereldsmys, utställare och mycket mer.  När du blir hungrig kan du njuta av storslagna vyer och nygräddade våfflor i Toppstugan eller slå er ner för en gofika i Höstfiket som öppnas upp dagtid i Vardagsrummet som också håller öppet för middag under Lördagkväll.
Program Eldfest 2023 >>

HÖSTVANDRING

Vandring för alla. Kortare turer - makalösa vyer.

LÄGERELDSMYS

Fredagkväll på FriluftsByns Innergård.

ELDSHOW

Missa inte Eldfestens och lördagens höjdpunkt.

MAT & DRYCK

Höstfiket, Toppstugan och Vardagsrummet.

BOENDE

En perfekt myshelg under Novemberlovet.

PROGRAM

Såhär får du en toppenhelg under Eldfest.

Eldfest i FriluftsByn Höga Kusten äger rum varje år under Novemberlovet. Välkommen på en härlig helg med vacker vandring, massa mys, en sprakande eldshow och god mat och dryck.